luni, 16 mai 2011

Cooking? Haaaard!!



Ma numesc Alexandra si nu stiu sa gatesc (nici nu planuiesc sa devin vreun chef)!:d
Bun, acum ca am trecut de faza de negare lucru ce nu a fost prea greu de facut, imi pot continua viata impacata.

Ma gandesc sau sper mai degraba ca nu sunt singura “talentata” din lume asa ca, prin aceasta cale, ma adresez tuturor “gospodinelor” la fel de descurcarete si/sau iubitoare de gatit ca si mine.

Salata SUPER simpla: doar trebuie sa ne pastram si silueta ;)

Fiind primavara putem cumpara din piata sau din supermarket tot felul de legume proaspete.

Am luat asa, adica ingrediente: salata verde, ridichi, lamaii, usturoi proaspat

Alte ingrediente: alune ( de care va plac, macar nesarate ca e mai sanatos) si/sau seminte de floarea sorelui (decojite!) la fel, dupa gust.

Cel mai important!!: Pestele, cum habar nu am sa il gatesc:D am luat din conserva, foarte bun de altfel in suc propiu si din ape din Europa.

Ah si o paine graham/neagra.de secara etc, ca sa fac crutoane. E foarte simplu! (ca norocu'). Bine, sunt si gata de cumparat, dar homemade e un plus intotdeauna!

Bun! Sa incepem!

Spalati toate legumele!

1 Luati un fund de lemn :)), si un cutit , si puteti incepe sa taiati salata ca sa fie in bucatele mai mici (sau o puteti rupe cu mana) apoi, continuati sa taiati ridichile.

Foarte important: NU va taiati degetele. Concentrati-va, luati-va cat timp aveti nevoie, there is NO PRESSURE, in cazul in care o preparati pentru cineva, pentru cateva minue in plus nu sta nimeni sa le tina socoteala!

2 Intr-un bol dragut de sticla, sau de care aveti, ca sa faceti impresie, puneti un strat de legume pe fund. Apoi desfaceti conserva CU GRIJA!, pentru ca sunt foarte periculoase si va puteti taia in ele,si puneti jumatate de conserva. Apoi alunele si/sau semintele. Si inca un strat cu restul legumelor.

3 Pauza! 2-3 minute.

4 Puneti urmatoarea jumatate de conserva ramasa.

5 Luati apoi painea si prajiti cateva felii (fiecare pe ce are desi destul de comod e intr-o tigaie de tip grill) O lasati cat credeti de cuviinta, DAR opriti focul inainte sa se faca scrum.

6 Spalati si uscati fundul de lemn:)) ca sa puteti taia pe el feliile cubulete. Frecati intai usutroiul proaspat de feliile de paine incat sa poata capata aroma si miros; ( trebuie sa taiati varful usturoiului intai). Apoi le taiati si le adugati in salata.

7 Luati lamaia, o taiati in jumatate si o stoarceti in salata(MARE grija la ochi) iar pe deasupra picurati putin ulei de samburi de struguri foarte bun si sanatos de altfel si gata! Pentru aspect puteti taia cateva felii de lamaie si sa le prindeti de marginea bolului:) ca la un cocktail!

Nu va ramane de facut decat sa o prezentati ca pe cea mai buna si totusi sofisticata reteta de salata preparata special pentru invitatul/invitatii din acea zi, sau chiar pentru voi ;)

Succes!

Alexandra



2 comentarii:

  1. Deci mai intai pun legumele si apoi lamaia, sau cum :-?

    Felicitari pentru blog, cred ca prietenul tau se simte foarte rasfatat ;))

    RăspundețiȘtergere
  2. Legumele!! can't you read?
    just kiddin, multumesc;;), da intr-adevar e un norocos!

    RăspundețiȘtergere